// Vierkamp 2021

Sunday, 15 August, 2021 - 10:00 to 17:00
Vierkamp 2021 wordt een vierkamp zoals we er nog geen gehad hebben. Om alles veilig en plezierig te houden organiseren we een wandeltocht langs de oefenterreinen van elke kleur. Je wandelt in je eigen bubbel. Op ieder oefenterrein moet er een spel worden gespeeld. Het laatst spel wordt gespeeld op het kerkplein. Iedereen kan mee doen!!!

Vierkamp 2021 wordt een vierkamp zoals we er nog geen gehad hebben. Om alles veilig en plezierig te houden organiseren we een wandeltocht langs de oefenterreinen van elke kleur. Je wandelt in je eigen bubbel. Op ieder oefenterrein moet er een spel worden gespeeld. Het laatst spel wordt gespeeld op het kerkplein. Iedereen kan mee doen!!!

Meer uitleg over de spelletjes en de wandelroute volgen later nog via de website/facebookpagina van Tuilt Feest en de facebookpagina van jouw kleur. Je kan ook altijd contact opnemen met jouw kapitein via mail.

Speciale editie

Een speciale editie. Deze vierkamp wordt niet enkel op het St.Jozefplein gespeeld. Ieder spel bevindt zich op een andere locatie. Om ook dit jaar kleur te brengen in de straten van Tuilt willen wij vragen om je te kleden in de kleuren van jouw Team (Rood, Geel, Blauw of Groen) of een combinatie van deze kleuren.

Om deel te nemen meld je je eerst aan bij de opperhoofden op het St. Jozefplein. Hier krijg je een plannetje van Tuilt waarop alle locaties van de vierkamp zijn aangeduid. Er zijn in totaal 9 locaties. Per kleur zijn er 2 locaties: het oefenterrein van deze kleur waar het spel zal worden gespeeld en een voorlopig nog geheime locatie waar het embleem van de kleur (hartje, zonnetje, wolkje of klavertje) geplaatst wordt.

Iedere deelnemer moet elk spel spelen en hiervan een filmpje maken en bij ieder embleem een foto met zichzelf en het embleem maken. Het spel op het plein moet niet gefilmd worden. Elk filmpje en foto (4 fimlpjes en 4 foto’s in totaal) moet doorgestuurd via Whatsapp. Scan hiervoor onderstaande QR-code.

Spel Team Geel

De olympische spelen van geel

 

Bij dit spel kan je strijden om de medailles van Geel.

Het olympische spel bestaat uit 3 disciplines:

 

  1.  Hink-stap-springen:

Je neemt een aanloop en je stoot af voor de lijn. Je landt op het been waarmee je de sprong hebt aangezet (hink). Vervolgens zet je een stap en tot slot spring je zo ver mogelijk.

  1. Gymastiek: Radslag/Wiel

In ons gymnastiekkader voer je een radslag (of het wiel) uit.

  1. Atletiek: Snelwandelen

Wandel (niet lopen) in een snel tempo rond ons parcours.

Spel Team Rood

Bekers vissen en piramide bouwen

Aan de straatkant liggen 2 vakken van een meter op een meter. In 1 vak ligt een zak met daarin bekers, aan deze zak is een ring bevestigd. In het andere vak ligt de vishengel, je vist de zak met de bekers op en loopt met de zak naar de tafel aan de andere kant van het parcours.

Op deze tafel bouw je een pyramide met aan de onderkant 3 bekers, daarboven 2 bekers en op de top 1 beker. Als deze toren gebouwd is dan “breek” je hem terug af dmv een schuifbeweging. Zodat je terug 3 stapels hebt en dan zet je ze zo terug op elkaar.

Je stopt de bekers terug in de zak en loopt de andere kant van het parcours terug af tot terug aan de vakjes.

Spel Team Groen

Het kraterspel

Hey daar! Welkom bij het spel van team groen en onze astronautenacademie! Vandaag leren we je belangrijke survival skills die je als astronaut zeker moet hebben. Zoals je zeker wel weet, moeten astronauten een stevige training doorstaan voor dat ze de ruimte in mogen. Wij trainen je vandaag hoe je kraters moet ontwijken om te kunnen overleven in de ruimte. Ga jij de uitdaging aan?

Speluitleg: Zorg dat het houten plaatje onder aan de plaat hangt en leg een knikker in het gaatje. Pak een touwtje in iedere hand vast. Je bent nu klaar om de uitdaging aan te gaan!

Door aan de touwtjes te trekken, probeer je de knikker zo hoog mogelijk te laten klimmen. Pas op! Op je pad liggen kraters die je moet ontwijken!

Hoe hoger de knikker geraakt, hoe hoger je score. Lukt het jou om de knikker tot de hoogste krater te brengen?

Spel Team Blauw

Balletje overbrengen

De bedoeling is om een balletje met een tennisracket via een parcours over te brengen en in een bloempot te leggen. Tijdens het afleggen van het parcours moet je het balletje hooghouden.

Het parcours omvat eerst een slalom langs drie paaltjes vervolgens is er een brugje om over te stappen en dan een brugje waar je onderdoor moet. Na het afleggen van het parcours leg je het balletje met het tennisracketje in de bloempot.

Zodra het balletje op de grond valt moet je opnieuw beginnen.